Start

Ciudad Quesada
Bilder Ciudad Quesada Länkar Torrevieja

 


Om Ciudad Quesada

Ciudad Quesada är en urbanisation 10 km nordväst Torrevieja. Området etablerades i början på 80-talet av Justo Quesada och utvecklas fortfarande. Det finns cirka 15000 hushåll, huvuddelen bor i friliggande villor men även i områden med lägenheter i två eller tre plan. Lägenheterna är oftast byggda runt ett eget poolområde. De senaste åren har en stor expansion skett beträffande byggnation av parhus och bungalows.

Det finns inom orten ett flertal affärer, restauranger, banker, apotek och läkare. Även en aquapark och en 18 håls golfbana. Landskapet runt omkring Quesada är bergigt. Men det finns det många "fincor" där man odlar apelsiner och citroner. I väster ser man en lång bergskedja och mot öster finns Medelhavet.

Med Ciudad Quesada som bas är det lätt att hitta trevliga och intressanta utflyktsmål. Torrevieja, med sin hamn och med många restauranger, når man på cirka 15 min med bil. Elche, med Europas största odlingar av palmer eller Murcia med sin berömda katedral. Alicante har 300000 innevånare och är Valenciaregionens näst största stad. Dess historia är mer än tretusenårig. Alicante har som alla städer ett stort utbud av köpcentra och småaffärer, men även små mysiga restauranger och caféer. En plats som också är värd ett besök är Archena, en liten stad i närheten av Murcia, där man kan bada i de varma källorna. Omkring 35°C i vattnet året om. Och under höst-vinter-vår när temperaturen är lite mera "lagom" så är det riktigt skönt att bada där. Det finns pooler både ute och inne, massagebad mm.

Glöm inte bort vår centralort Rojales, liten spansk småstad med en trevlig marknad varje torsdag, där du kan handla färska grönsaker till låga priser. Eller ta en cerveza på trottoaren och bara njuta av tillvaron
Närmaste stranden hittar Du i den gamla staden Guardamar del Segura. Finkornig sand så långt ögat ser, sanddyner med pinje och euqalyptusträd och det finns gott om plats även vid högsäsong. Guardamar har en lång historia, ända tillbaka till Feniciernas och Grekernas tid, där inte minst resterna av den gamla borgen vittnar om.

bsv 2002-12-10

 

 

 

 

 


   Skicka e-post till webmaster med frågor eller kommentarer om den här webbplatsen  
Senast ändrad: 17 november 2010
© 2004 Kebos.se